Pindasoep

Dit recept kreeg ik in een ver verleden in mijn schoot geworpen en is een hit bij de familie: Pindasoep! Een heerlijke soep als tegenhanger naast groentesoep of kippensoep als de verjaardagsvisite blijft eten. De hoeveelheden groenten kunnen uiteraard naar wens uitgebreid worden. Tip: maak de dubbele hoeveelheid, want voor je het weet is de pan leeg!

Ingrediënten

  • potje kipbouillon
  • 1/2 liter bouillon
  • 2 kleine blikjes tomatenpuree
  • blik gepelde tomaten (eventueel in blokjes)
  • 1/2 van een grote pot pindakaas (dit is een indicatie, naar smaak meer of minder toevoegen)
  • rode en groene paprika
  • 1 prei
  • taugé
  • 2 teentjes knoflook, geperst
  • cayennepeper
  • tabasco
  • worcestershiresaus
  • boter

Bereiding

  • Verwarm de kipbouillon
  • Voeg een 1/2 liter water toe en een blokje kipbouillon
  • Snijd alle groenten in kleine stukjes en fruit deze in een grote pan
  • Voeg de geperste knoflook toe
  • Blus het geheel met een soeplepel bouillon en voeg vervolgens cayennepeper, tabasco en worcestershiresaus naar smaak toe.
  • Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en goed roeren
  • Voeg vervolgens de gewenste hoeveelheid pindakaas toe en goed roeren totdat deze volledig is opgenomen
  • Breng het geheel met bouillon tot de gewenste dikte
  • Voeg als laatste de taugé toe
  • Serveer de soep met vers stokbrood

Laten jullie weten wat jullie ervan vinden?