Pindasoep
Dit recept kreeg ik in een ver verleden in mijn schoot geworpen en is een hit bij de familie: Pindasoep! Een heerlijke soep als tegenhanger naast groentesoep of kippensoep als de verjaardagsvisite blijft eten. De hoeveelheden groenten kunnen uiteraard naar wens uitgebreid worden. Tip: maak de dubbele hoeveelheid, want voor je het weet is de pan leeg!
Ingrediënten
- potje kipbouillon
- 1/2 liter bouillon
- 2 kleine blikjes tomatenpuree
- blik gepelde tomaten (eventueel in blokjes)
- 1/2 van een grote pot pindakaas (dit is een indicatie, naar smaak meer of minder toevoegen)
- rode en groene paprika
- 1 prei
- taugé
- 2 teentjes knoflook, geperst
- cayennepeper
- tabasco
- worcestershiresaus
- boter
Bereiding
- Verwarm de kipbouillon
- Voeg een 1/2 liter water toe en een blokje kipbouillon
- Snijd alle groenten in kleine stukjes en fruit deze in een grote pan
- Voeg de geperste knoflook toe
- Blus het geheel met een soeplepel bouillon en voeg vervolgens cayennepeper, tabasco en worcestershiresaus naar smaak toe.
- Voeg de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe en goed roeren
- Voeg vervolgens de gewenste hoeveelheid pindakaas toe en goed roeren totdat deze volledig is opgenomen
- Breng het geheel met bouillon tot de gewenste dikte
- Voeg als laatste de taugé toe
- Serveer de soep met vers stokbrood
Laten jullie weten wat jullie ervan vinden?