Het Wijnhuis

Na 159 jaar werd een belangrijk onderdeel van de Zwolse historie weer nieuw leven ingeblazen op het Grote Kerkplein. Het Wijnhuis opende, na een rustperiode van 1821 tot 1980, weer zijn deuren.

Reeds in 1405 was er over het wijnhuis bekend dat het diende als café, beurs en ontmoetingscentrum. Handelslieden, vertegenwoordigers van andere steden, officiële gasten en reizigers, allen werden voorzien van een hapje en een drankje in het Wijnhuis. In die tijd was het gelegen naast het stadhuis in de Sassenstraat waar nu de doorgang naar het Grote Kerkplein is. Dit was vroeger een smal steegje. Bijna tegenover de oude plaats van vestiging is het nieuwe Wijnhuis herrezen.

Het Wijnhuis Culihoppen ZwolleHet Wijnhuis is geheel aangepast aan de eisen van deze tijd met een vleugje nostalgie en een knipoog naar Frankrijk. Het Wijnhuis staat bekend als de locatie waar het goed toeven is voor een eerlijk en goed glas wijn.
Maar dat niet alleen: je kunt er ook prima terecht voor (h)eerlijke, stoere gerechten met verse salade, knapperige wedges en verrassende week-, vis- en vegetarische gerechten.