Aioli
Aioli, iedereen kent het inmiddels wel als variant op kruidenboter voor op het sneetje stokbrood. En als onderdeel van een lekker gerecht. Je kunt het ook prima serveren bij vis, pasta en salades. Het is een saus die veel rond de Middellandse Zee gegeten wordt.
Je moet wel van knoflook houden, want dat maakt er ruim deel van uit. En ei. En… ach wat, we delen het recept ook met jou dat we zelf in een kookboekje gevonden en voor je uitgeprobeerd hebben.
Ingrediënten:
1 theelepel fijn zeezout
2 tenen knoflook
2 eetlepels citroensap
1 theelepel mosterd
200 ml zonnebloemolie
1 ei
Benodigdheden:
Staafmixer, liefst met hoge mengbeker
Bereiding:
Doe het zeezout, de tenen knoflook, de mosterd en het citroensap in de mengbeker en pureer het met de staafmixer zo fijn mogelijk. Voeg vervolgens het rauwe ei toe en mix het weer. Schenk vervolgens langzaam de 200 ml zonnebloemolie toe terwijl je blijft mixen met de staafmixer. Als alles vermengd is heb je je eigengemaakte aioli.
Heb ik teveel gezegd? Dit ga je nooit meer in de supermarkt halen! Echt niet!
Eet smakelijk!
PS Het recept komt uit het kookboekje “Happen van de plank”.