Laatste Culihoppen van 2019 bijna van start

Het is zover. Snif. Alweer de laatste Culihoppen van 2019 staat op het punt om te starten: Culihoppen, of zo je wilt, Culibiken Ermelo .

Twee weken na de editie in Elburg, waar de deelnemers het overigens ontzettend troffen met een heerlijk najaarszonnetje, zullen de deelnemende restaurants in Ermelo hun locaties  gastronomisch op de kaart zetten.

In het kort hoe Culihoppen ook alweer werkt

Met de passe-partout in de hand en het polsbandje om de pols start je bij het restaurant dat aangevinkt is op de achterzijde van de ontvangen passe-partout. Heb je een allergie of uitzondering doorgegeven, meld dit dan gelijk bij binnenkomst zodat je het juiste, voorbereide gerechtje ontvangt. Op de startlocatie ligt ook een keycord voor je klaar.

Op deze eerste locatie start je met je eerste gerechtje en een bijpassend, door het restaurant gekozen, drankje. Dit is bij de één een glaasje wijn, bij de ander een biertje: net wat de ideale drankspijscombinatie is. Wil je liever geen alcohol, dan kun je dat uiteraard doorgeven en krijg je een alternatief.

Na dit bezoek ga je naar een van de volgende restaurants die achter op de passe-partout staan. Welke dat is, mag je zelf weten. De volgorde is ná het startrestaurant vrij. Ook hier ontvang je weer een wijnspijs- of bierspijscombinatie. Zo gaat het door tot je alle restaurants bezocht hebt. Let wel op dat de laatste gerechten om 16.45 uur geserveerd worden.

Als altijd bespreken we, de organisatie en de restaurants, in de voorbereiding de gerechten en drankjes met elkaar, ook de vegetarische varianten, om dubbelingen te vermijden en een gevarieerd menu te kunnen aanbieden. Ik kan jullie overigens verzekeren dat bij mij het water alweer in m’n mond loopt. We gaan weer genieten de 24e!

Een impressie van de afgelopen Culihoppen editie in Harderwijk vind je hier.

Nieuwe deelnemer Akropolis

Deze editie mogen we een nieuwe deelnemer verwelkomen: Grieks restaurant Akropolis. Met mijn persoonlijke voorliefde voor het Griekse eten, de Griekse drankjes en de Griekse sfeer ben ik alleen daarom al ontzettend blij dat ze deelnemen aan deze Ermelose Culihoppen. Altijd spannend voor een restaurant om de eerste keer mee te doen.

Naast Akropolis doen ook De Boterlap Ermelo, Van Sprang, Peacock’s, Het Wapen van Ermelo, De Volksmond en Speciaalbiercafé De Hazeburg mee.

Passe-partouts niet aan de deur verkrijgbaar

We willen dat een en ander altijd goed verloopt, dus hebben we met elkaar afgesproken dat de online verkoop van de passe-partouts stopt op de donderdagavond voor het evenement. In dit geval is dat dus donderdagavond 21 november a.s. Dit betekent dus dat je niet op de dag zelf nog toegangskaarten “aan de deur” kunt kopen.

Dan gaan we de definitieve aantallen en de gemelde allergieën doorgeven aan de chefs van de restaurants, zodat zij zich optimaal kunnen voorbereiden. Tenslotte willen we dat het voor iedereen een ontzettend leuke, smakelijke middag wordt. Zowel voor de Culihoppers als de teams.

Mocht je nog mee willen doen aan deze gastronomische wandel- of fietstocht (het kan allebei, het ligt aan de persoonlijke voorkeur) dan kun je via deze link nog passe-partouts bestellen.

Graag tot zondag 24 november!