Annulering Culihoppen edities Ermelo, Harderwijk en Wild over de Veluwe 2020
Snif, Culihoppen en Culibiken in en om Ermelo en Harderwijk afgelast…
Helaas hebben we moeten besluiten, om alle risico’s voor alle partijen uit te sluiten, de aanstaande Culihoppen / Culibiken tochten te annuleren.
Alle gasten die nog als deelnemers geregistreerd stonden hebben inmiddels persoonlijk een mail ontvangen. Mogelijk is deze in de spambox beland, dus check die nog even.
Tip voor de toekomst: noteer henny@culihoppen.nl als contact om dat in de toekomst te vermijden.
Hieronder de verzonden brief…
Geachte Culihoppers, beste gasten, 
Wij, de organisatie en de deelnemende restaurants hebben afgelopen week helaas moeten besluiten dat het onverantwoordelijk is om koste wat kost de edities van Culihoppen/Culibiken op 4, 11 en 18 oktober en op 8 november door te laten gaan.
Teleurstelling en gelatenheid alom bij zowel de organisatie als restaurants, maar het is de enige juiste beslissing op dit moment. We kunnen en willen het risico voor alle partijen op dit moment niet nemen, en nemen onze maatschappelijke verantwoordelijkheid. We vertrouwen erop dat u allemaal begrip hebt voor dit besluit. Graag lichten we nog wel de weg tot dit besluit toe.
Afgelopen week is er intensief, respectvol overleg geweest met de gemeenten Harderwijk en Ermelo en de Harderwijkse afdeling van de Koninklijke Horeca Nederland over de besmettingrisico’s die Culihoppen met zich mee brengt in de huidige coronatijd. Risico’s voor u als deelnemer, en voor de restaurants in de vorm van gedwongen sluiting van 14 dagen bij constatering van besmettingen met het coronavirus.
Dit laatste zou dan niet alleen voor het desbetreffende restaurant gelden maar waarschijnlijk voor alle restaurants die deelnemen aan de tour. De “haard” heeft zich dan namelijk op alle locaties bevonden. Daarmee zou u als deelnemers ook diverse keren het risico lopen op besmetting met alle gevolgen van dien.
Zowel de gemeente als de KHN hebben geprobeerd ons met raad en daad terzijde te staan en we willen dan ook onze dank uitspreken voor het meedenken en adviseren.
Voor wat betreft de passe-partouts die u besteld hebt: deze blijven uiteraard geldig voor een volgende editie in 2021. Wij hopen allen dat dit voor u acceptabel is en u ons hiermee de steun wilt geven die we in deze bijzondere tijden goed kunnen gebruiken. Het voordeel is dat u daarmee uw ticket voor de volgende editie al “in handen hebt”.
Mocht u toch besluiten om van de tour af te zien, dan hoop ik als organisatie dat u begrip heeft voor het feit dat ik als organisator genoodzaakt ben om €2,00 boekings- en annuleringskosten per passe-partout in te houden.
Graag sluit ik af met de boodschap dat het annuleren van de tour mij persoonlijk ontzettend raakt, omdat ik het elke keer weer een ontzettend feestje vind. Maar ik realiseer me ook dat de ellende die bij een uitbraak van het virus ten gevolge van Culihoppen ontstaat nog veel erger is.
Met culinaire groet, ook namens de restaurants,

 

Henny Doppenberg
Ofwel, voor nu wensen we iedereen: blijf gezond! Wees verstandig en houd nu nog afstand, zodat we snel weer kunnen handen schudden, “huggen”, knuffelen, gezellige feestjes kunnen houden en……… weer kunnen Culihoppen!
Tot die tijd zijn de restaurants uiteraard buiten Culihoppen om te bezoeken. Wie weet tref ik jullie daar.
Tot in 2021, op naar Culihoppen!
Lieve groet,
Henny Doppenberg mede namens
De Boterlap Ermelo, De Dorpskamer, Peacock’s, Het Wapen van Ermelo, Herberg In de Rimboe, La Famiglia, Vanneau, In de Volksmond, De Boterlap Harderwijk, De Boterlap Botanic, Dolle Griet, Johannes, Bistro Vischmarkt 49, Savage, CAERT, De Admiraal, Patrijs, Da Gabriele, Ratatouille, Baars, Graaf van Gelre, De Stakenberg en Links Valley.