2018 in vogelvlucht

Februari 2019, ongekend, we zijn alweer een maand onderweg in het nieuwe jaar. Een toch wel iets bijzonder jaar: Culihoppen bestaat in 2019 vijf jaar. Vijf jaar alweer!

In die vijf jaar hebben we de locaties uitgebreid: naast Harderwijk is Culihoppen nu ook actief in Elburg, Lemmer, Zwolle en Ermelo. Elke locatie met z’n eigen kenmerken en z’n eigen charme. Maar behalve dat de tijd maakt dat je de locaties gaat uitbreiden, betekent zo’n periode ook dat bijvoorbeeld je website een houdbaarheidsdatum heeft. Een nieuwe site bleek noodzaak.

Nieuwe site is een feit ūüôā

Dus, de afgelopen weken heb ik allesbehalve stil gezeten. Keihard aan de bak met de nieuwe site! Leuk, superleuk om er wat moois van te maken en veel nieuwe mogelijkheden te zien en te gebruiken, maar wel ontzettend veel werk. Maar gelukt, hij is er dan eindelijk!

En nee, ik heb dit niet alleen gedaan. Sandra Beekman van Signatures is de technische motor achter deze nieuwe website. Sandra, ontzettend, ontzettend bedankt! Goed om te zien dat je je zo ontzettend vastbijt in zaken die ik dan wil, die op het eerste gezicht niet mogelijk lijken, maar die je dan toch voor elkaar krijgt. Gaaf!

Culihoppen 2018 in vogelvlucht

De welbekende druppel die maakte dat er een nieuwe website moest komen was wel dat de oude website plat ging tijdens de boekingen voor de najaarseditie van Harderwijk. Verouderde website, ik zei het al, he? Ondanks, of misschien juist wel door het gigantisch aantal deelnemers was het een ontzettend gave tour. Zo trots op alle deelnemende restaurants: ze flikten het toch maar, het liep als een zonnetje..

Walhalla Culihoppen Harderwijk

We hadden werelds weer, het leek wel hartje zomer en de 500 deelnemers hadden een topmiddag. Maar, een eenmalige gebeurtenis…Harderwijk is en blijft een tour voor maximaal 350 deelnemers.

 

 

Ook in Lemmer gingen we weer Culihoppen. Het deelnemersveld wijzigde en De Eerste Aanleg, weer een ontzettend gave locatie (dank voor de tip, Yvonne) werd als nieuwe deelnemer ingelijfd. Bij het bezoeken van de locatie eerder dat jaar werd ik op slag verliefd. Wat kent Lemmer toch een ontzettend leuke locaties en hoe ontspannend is het om daar rond te stappen. Een waar feestje.

De Eerste Aanleg Lemmer

Maar, lopend naar De Eerste Aanleg is niet te doen. Zelfs vanaf deelnemer de Beachclub zou het nog te ver zijn. Maar geen nood, inventief zijn: we onderzochten vervoersmogelijkheden.
Taxi Bosman bood met veel enthousiasme uitkomst. De hele middag zou een taxibusje pendelen tussen de restaurants in het centrum naar De Eerste Aanleg. Opgelost!

Ja, dat dachten we! Tot een week van tevoren duidelijk werd dat de weg naar De Eerste Aanleg uitgerekend die zondag afgesloten zou worden voor alle verkeer om werkzaamheden af te ronden. HELP! NEE! Weer inventief zijn. Richard, superbedankt voor het oplossen!

En dan Ermelo: het dorp met de primeur van Culibiken. Hoe grappig als je een vaste Culihopper tegenkomt tijdens de boodschappen, die tegen je zegt: “Jij raadt nooit wat ik net gekocht heb.” Nee, inderdaad, dat kan van alles zijn, dus ik heb die poging ook maar niet gedaan. “Een fiets! Ik had¬† geeneens een fiets, hoe kan ik dan Culibiken?!”¬†

Culihoppen Elburg

Elburg, een knus, klein maar toch ruim gezellig oud centrum binnen de Vesting met een mooie haven met oude botters en leuke restaurants en een historisch Stadcafé met uitzicht op de haven. Een gezellige viskar werkelijk midden in het stadje, en de stadskat die iedereen kent, op een van de terrasstoelen. En hij is er echt elke keer!

In het voorjaar hebben we Zwolle aangedaan. De tour werd voorzichtig ontvangen, wat niets afdeed aan de sfeer en gezelligheid. De restaurants hadden het uitstekend voor elkaar en ook hier hadden we weer mooi Culihoppen-weer. We hebben toch wel heel vaak ongelooflijk veel geluk.

Wat staat er voor 2019 op het programma?

Dit jaar staan er weer diverse tochten op het programma. De ene te voet doen, de andere zal makkelijker per fiets zijn. Zo zullen we weer gaan Culibiken in Ermelo, gaan we oude en nieuwe deelnemers bezoeken in Harderwijk, gaat Elburg in november Culihoppen, Lemmer gaat voor het eerst Culibiken in april en met de restaurants en de Horeca Evenementen Stichting Zwolle wordt nog gekeken naar een datum voor een tweede Culihoppen.

Kortom, kansen te over om je zondagmiddag gezellig in te vullen dit jaar. Wij gaan er in elk geval onze uiterste best voor doen. Tot gauw!